Naše recenze na parfém Baccarat Rouge 540

 Naše recenze na parfém Baccarat Rouge 540

Existuje jen několik vůní, ze kterých se léty stávají ikony. Třeba takový Chanel No. 1, CK One či Mugler Angel zná snad každý, kdo se aspoň trochu zajímá o svět parfémů. V posledních letech se mezi tyto ikony zařadil i parfém Baccarat Rouge 540. Odborníky, ale také širokou veřejností, je považován za jeden z nejlepších parfémů, jaké byly kdy vyrobeny. Hovoří se o něm jako o „vůni komplimentů“, kterou vám všichni pochválí a zamilují si ji. Jelikož Alternativu tohoto unikátního parfému naleznete iu nás, na LuxParfem.eu rádi vám ho nyní představíme blíže. Čím si tento parfém získal tolik ovací?


Parfém, se kterým vždy budete dostávat komplimenty.


Vůni Baccarat Rouge 540 vytvořil francouzský parfumer Maison Francis Kurkdjian při příležitosti 250. výročí založení společnosti Baccarat – luxusního francouzského výrobce křišťálu. Při tvorbě vůně se nechal inspirovat krásou křišťálu a poetikou jeho výrobního procesu.
V původním nákladu vyšlo na trh jen pár desítek flakonů. Teprve po skvělých ohlasech se M.F. Kurkdjian rozhodl zařadil vůni do své stálé nabídky. Patří proto mezi tzv. niche parfémy – tedy parfémy, které nejsou prvotně vyráběny jako komerční. K jejich výrobě se používají ty nejvybranější suroviny a jsou vhodné pro náročné zákazníky.
Díky čemu je tento parfém tak opěvován? Z našeho pohledu jsou to 3 základní vlastnosti: dlouhá trvanlivost, intenzita a vynikající kombinace aromat. Spojení ingrediencí působí opravdu lákavě, sofistikovaně a komfortně. Vždy zanechá příjemný dojem, no a právě to je ten důvod, díky kterému s tímto parfémem sklidíte úspěch, vykouzlíte úsměv a dostanete kompliment.


Jak si co nejlépe představit vůni parfému Baccarat Rouge 540?


Baccarat Rouge 540 zařazujeme do květinově orientální rodiny parfémů. Tato romanticky působící vůně se otevírá éterickými tóny jasmínu a šafránu. Postupně nabírá měkkost a přechází do dřevité směsi ambrového akordu a cedru. Směs se vlévá do příjemného základu parfému – minerální pryskyřice a čerstvě nařezaného cedru.
Celá směs vybíraných aromat je poměrně dlouhotrvající a má vynikající intenzitu. Pomalu uvolňuje jakousi poetiku, která nositeli vůně přidává na grácii. Zůstává s ním věrně po celý den a ohromuje každého kolem.
napodobenina baccarat rouge 540


Proč Baccarat Rouge 540 milujeme?


Vůně jen tak lehce nevyprchá. Na pokožce se drží několik hodin. Ráno vám stačí pár střiků na pulzní body a po celý den ji ucítí každý, kdo kolem vás přejde.
Je opravdu intenzivní. Má vynikající siláž (francouzské slovo používané v parfumérství, které v podstatě vyjadřuje čichovou stopu vůně). V praxi to tedy znamená, že parfém po použití voní intenzivně a nádherně.
I když se jedná o vůni, která vždy přitáhne pozornost okolí, vůbec nepůsobí agresivně. Právě naopak – je pozitivní, energická a příjemně přitažlivá.
Je lákavá a univerzální. Není ani příliš sladká, ani příliš tmavá, ani příliš svěží – je prostě „taková akorát“. Líbí se opravdu široké skupině lidí.
Množství lidí nepřikládá parfému až takovou důležitost. Psychologie vůní to ovšem vidí jinak. Právě podle vašeho vzhledu, oblečení a také vůně si o vás lidé umí vytvořit názor ještě dříve, než vyslovíte první větu. Chcete působit svěže a energicky? Sáhněte po lehké citrusové vůni. Nebo chcete do běžného dne vnést kousek romantiky? Použijte ráno sladší a hřejivější parfém.

Jak budete vonět po použití kopie Baccarat Rouge 540?

Bude z vás sálat pozitivní energie, s mírným nádechem romantiky, luxusu a jedinečnosti. Na lidi budete působit příjemně, vroucně, ale zároveň přitažlivě a mírně tajemně. Nezapomínejte, že kromě vašeho okolí budete vůni cítit především vy sami. To, jaký parfém si ráno vyberete, tedy může do velké míry ovlivnit vaši náladu i vystupování.


Nejste si jisti, zda je unisex parfém vhodný i pro vás?

Přesvědčíme vás o opaku
Baccarat Rouge 540 patří mezi unisex parfémy. Zatímco někdo si může myslet, že jde o jeho nevýhodu, ve skutečnosti je tomu naopak. Unisex parfémy obsahují jen neutrální aroma, které nepůsobí ani příliš žensky ani příliš mužsky – pohybují se prostě někde uprostřed. Jsou vytvořeny velmi čistě, takže do nich není uměle vnášena ani přehnaná něžnost, ani okázalá mužnost. S takovým parfémem se vám tedy nestane, že by se opačnému pohlaví nelíbil – neboť by byl například příliš sladký a něžný, nebo naopak by byl až nesnesitelně maskulinní.

Kde koupit parfém Baccarat?

Vybrat si originál nebo Alternativní? Co se vám vyplatí víc? Originální flakon Baccarat Rouge 540 stojí momentálně* od 9.000 Kč za 70 ml.** Jelikož ho stačí denně použít málo, vydrží vám opravdu dlouho. I přes dobrý poměr velikost – výdrž však může být pro mnoho lidí tato cena až nepřiměřeně vysoká.
Pokud patříte mezi ně, je tu pro vás naši 401Lux Parfém Baccarat Rouge 540 Alternativní. Voní téměř totožně jako originál. Obsahuje stejné ingredience a má výjimečně dlouhou výdrž i intenzitu. Dostanete ji u nás v balení 3ml 30ml 50ml 100ml a opravdu nízké ceně. Pokud si nejste jisti, zda vám parfém bude sedět, na začátek si můžete objednat malý vzorek. Dle našeho názoru je však toto vůně tak skvělá a příjemná, že je velmi nepravděpodobné, aby se vám nelíbila.

 damske parfemy