NEJODOLNĚJŠÍ PARFÉMY PRO ŽENY - ŽEBŘÍČEK NEJODOLNĚJŠÍCH VŮNÍ PRO ŽENY

 NEJODOLNĚJŠÍ PARFÉMY PRO ŽENY

Při popisu parfémů jsou nejběžnější různé vonné tóny, které jsou součástí jejich složení. Mohou být například sladké, suché, jarní a letní, nebo na chladnější dny sladké vůně cukroví, vanilky, s výrazným akcentem pižma či vody atp. Důležitá je však také intenzita a trvanlivost vůní. Proto se při výběru parfémů, které nás budou provázet ještě dlouho, vyplatí objevit a lépe poznat, co určuje jejich výraznost. Nezapomínejme ani na naši peněženku – odolnější parfémy nám vydrží déle!

 

Tři základní tóny nacházející se v parfémech

Čichová architektura parfému je tříprvková, v podstatě třístupňová. První vnímatelnou vůní jsou svrchní tóny, někdy sestávající z ovocných akordů, které dodávají první z vůní lehkost a svěžest. Tato vůně nás často podnítí ke koupi, nebo naopak odradí.

Asi po čtvrthodině po nanesení parfému na pokožku se objeví srdeční tóny. Doprovázet nás budou asi dvě hodiny. Aroma uzamčené v srdci jsou jakýmsi mostem mezi hlavou a hloubkou nebo základnou, která se objeví na konci. Jsou to základní tóny, které s námi zůstanou déle, ovykle jsou cítit po několika hodinách a někdy i po několika dnech od nanesení vůně na kůži. Právě základní tóny dávají ženským parfémům charakter a trvanlivost.

Jaké jsou stupně síly parfumérských produktů?

Nejsilnějším parfumérským produktem je parfém (parfém) nebo parfumérské extrakty. Na trhu se však vyskytují jen zřídka. Obsahují asi 30-40 procentní vonné oleje, rozpuštěné v 90-95 procentech. alkoholu.

No silné dámské parfémy budou i parfémované vody (eau de parfém), ve kterých najdeme 10-15 procent. esenciální oleje, rozpuštěné v 90 procentech. alkohol.

Toaletní voda, tedy asi 5-10%, která se nachází v 60-80% olejů, bude z hlediska obsahu olejů o něco slabší. alkoholový roztok.

O něco jemnější, ale díky výrazným složkám základu i dlouhotrvající, jsou značkové kolínské vody (eau de cologne), se 3-5 procenty vonných olejů plus 70-80 procent alkoholu.

Nejchoulostivější jsou osvěžující vody (eau frache), obsahují asi 1-3% éterických olejů. Koncentrace alkoholu je podobná jako v kolínských, kolem 70-80% alkoholu.

 

Jaké jsou perzistentní dámské parfémy s ocasem?

Takzvaný „parfém s ocasem“ je hovorový výraz pro nejsilnější a zároveň nejtvrdší dámský parfém. Nelze je necítit na člověku, který je používá, a dokonce ani v jeho blízkosti. A co víc, zanechávají trvalou, voňavou stopu – na pokožce, na oblečení, na špercích, na předmětech, se kterými přišli do kontaktu. Jsou zapamatovatelné, inspirující, provokující, je obtížné na ně nemyslet.

Úloha afrodiziaka v parfumoch

Historie vonných afrodiziak je poměrně dlouhá a pestrá. Nehledě na všemožné individuální názory v tomto směru, jedno je jisté – afrodiziakální látky existují a mohou působit na lidské erotogenní zóny.

Mezi složkami tohoto typu, přirozeně přítomnými v dámských parfémech, jsou mimo jiné odvozeny z pižma - bílé pižmo, orientální santalové dřevo, svůdná a sladká vanilka, jasmín - rostlinného původu, ale aromaticky podobný pižmu, agave, zvaná tuberóza, s dost silnými a charakteristickými akordy, a skořice a zázvor zvyšující libido, které dokáží zahřát smysly, duši a srdce.

 

Top, žebříček silných parfémů pro ženy

Různé typy žebříčků a seznamů jsou velmi užitečné při prozkoumávání trhu s parfémy. Díky nim si snáze vytvoříte názor na konkrétní skupinu vůní.

Níže jsou uvedeny parfémy, které lze nepochybně označit za dlouhotrvající vůně pro ženy:

 

 

 

Chanel Coco Mademoiselle

Parfémovaná voda s chyprově-květinovými akcenty, absolutní klasika ve světě parfémů. Skvěle se bude hodit elegantní, subtilní a smyslné ženě, jejíž rysy umně zvýrazní. Mezi ingrediencemi Coco Mademoiselle najdeme aroma jako pomerančový květ, bergamot, šťavnatá mandarinka, růže, afrodiziakální jasmín a bílé pižmo, mimóza, ylang-ylang, pačuli, fazole tonka, vanilka, vetiver a opoponax.

 Black ópium Yves Saint Laurent

Neuvěřitelně výrazná a svojí hloubkou téměř ohromující, parfémovaná voda přímo od světového lídra v oblasti luxusního zboží. Potěší ozvěnami dalekého Orientu, smíchanými se sladkými květy a osvěžujícími citrusy. Jde o jednu z mladších vůní, protože debutovala až v roce 2021, ale nepochybně šlo o nejúspěšnější debut. V černo-šedé láhvi imitující mramor najdeme pomerančový květ, jasmín, bílou pivonii, kávu, kakao a pačuli,

Black orchidea Tom Ford

Orientálně-květinový parfém Tom Ford Black Orchid, parfémovaná voda, která rozhodně osloví dámy, které se nestydí oslnit trochou vyváženého luxusu. Tato vůně debutovala na náročném parfumérském trhu před téměř dvaceti lety a pořád se tam velmi dobře daří. Černý majestátní sokol zdobený prvky zlata v sobě ukrývá jemné aroma santalového dřeva, vanilky, lanýžů, ylang-ylang, svěžího bergamotu, černého rybízu, orchideje, ale i květinové a ovocné akordy.

Chanel č.5

Absolutní, světovou klasiku v podobě Chanel No.5 není třeba představovat. Tato Eau de Parfém má více než sto let! A jen tento fakt dokazuje, že jde o nevídaný fenomén všech dob v celosvětovém měřítku. Květinovo-aldehydový charakter vyzdvihují aroma jako bergamot, citron, neroli, jasmín, růže, konvalinka, ambra, santalové dřevo, vetiver a bourbonská vanilka.

Creed Aventus

Je to chyprově-ovocný Eau de Parfém. Bude ideální pro ženy, které jsou radostné, odvážné a chtějí slavit každý den. Láhev je naplněna pozitivní sílou, která svému uživateli vykouzlí úsměv a probudí další vrstvy fantazie. Je to možné díky složkám jako růžový pepř, pačuli, zelené jablko, fialka, bergamot, citron, ylang-ylang, ambra, broskev, šeřík a černý rybíz.

Chanel Gabrielle

Jedná se o třetí Eau de Parfém ze stáje parfémů Chanel. Tentokrát se sladkou květinovou vůní, ale s výrazným, ovocným zakončením. Osloví dámy, které ocení dobrý styl, eleganci a slušné chování. Gabrielle obsahuje mandarinku, grapefruit, černý rybíz, pomerančový květ, jasmín, ylang-ylang, tuberózu, konvalinku, hrušku, růžový pepř, kašmír, pižmo, kosatec a orientální santalové dřevo.

Dior J'adore

Je to květinově ovocný Eau de Parfum s jasným poselstvím lásky. Důležité je, že tato vůně je založena jen na třech vůních. Díky tomu je kompozičně velmi ucelený a jednotný. A těmi jsou extrakt z ylang-ylang obsažený ve svrchních tónech, damašská růže a jasmín sambac, ukrytý v tónech srdce a opět ylang-ylang, ale v poněkud jiné verzi, protože je součástí dlouhotrvajícího základu těchto parfémů.

Yves Saint Laurent Libre

Jak už název napovídá, jde o Eau de Parfum, která zdůrazňuje pocit svobody, lehkosti a bezstarostnosti. Určitě padne do oka mladším dámám, které chtějí dynamicky a intenzivně prožívat životní zkušenosti. Součástí YSL Libre jsou především neuvěřitelně energetické extrakty, jako je pomerančovník, pettigrainový olej, levandule, mandarinka, černý rybíz, jasmín, ambra, cedr, pižmo a vanilka.

Co si tedy vybrat?

Jak můžete vidět ve výše uvedeném seznamu, výběr originálních, nejodolnějších dámských vůní je poměrně veliký. Reprezentují jej světově uznávané značky, díky čemuž si můžeme být jisti, že jakýkoli výběr uděláme, bude přesný z hlediska bezpečnosti a kvality použitého produktu. A jakou vůni si vybrat? Záleží na našich individuálních preferencích.

Damske Parfemy